Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΟΥ ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΑΘΗΝΑ

Στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL στην Αθήνα, ζητήθηκε από την Technopro.m η κατασκευή εποξειδικού δαπέδου στο χώρο της κουζίνας που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στον συγκεκριμένο χώρο, που σαν υπόστρωμα είχε πλακίδια, ήταν η φθορά αυτών από τη χρήση και η σταδιακή αποξήλωση τους. Αφαιρώντας μέρος των πλακιδίων διαπιστώσαμε ότι η τσιμεντοκονία δεν ήταν σταθερή με αποτέλεσμα να πρέπει να αφαιρεθεί πλήρως. Μετά την αφαίρεση αυτής έπρεπε να διαστρωθεί καινούργιο βιομηχανικό δάπεδο με εποξειδική επίστρωση στη συνέχεια.

Λόγω του ότι τα περιθώρια ύψους ήταν μικρά (περίπου 6cm), δημιουργήσαμε σε όλη την επιφάνεια πυκνά βλίτρα στην πλάκα, τα οποία στερεώθηκαν με εποξειδική πάστα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια επαλείψαμε όλη την επιφάνεια με ρητίνη συγκόλλησης. Το γαρμπυλομπετό που διαστρώθηκε ήταν υψηλής ποιότητας (C35/45) το οποίο οπλίστηκε με δομικό πλέγμα καθώς και με ίνες πολυπροπυλενίου. Η προμήθεια του γαρμπυλομπετού στο σημείο διάστρωσης έγινε με πρέσα δικτύου η οποία είχε τη δυνατότητα να βγάλει δίκτυο περίπου 80m μήκους.

Τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με τη μελέτη του χώρου, καλούπια μέσα στα οποία θα εγκιβωτιστούν στη συνέχεια inox σχάρες και φρεάτια.

Εφόσον πέρασαν περίπου 15 ημέρες όπου το βιομηχανικό ωρίμασε με ποσοστά υγρασίας 4-5%, ξεκίνησε η επεξεργασία της επιφάνειας και το αστάρωμα αυτής με το εποξειδικό υλικό Sikafloor 161.

Ακολούθησε η διάστρωση του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου σε πάχος 3mm με το εποξειδικό υλικό Sikafloor 264 ral 7040. Ταυτόχρονα έγινε πλήρη επίπαση έγχρωμης χαλαζιακής άμμου μέχρι απόλυτου κορεσμού.

Η επιφάνεια μετά την πλήρη επίπλαση.

Στη συνέχεια απομακρύνεται η περίσσεια της άμμου.

Untitled-4

Ακολουθεί η κατασκευή του υγειονομικού σοβατεπί. Το σοβατεπί κατασκευάστηκε με την ίδια έγχρωμη χαλαζιακή άμμο.

Εφόσον ολοκληρώθηκε το υγειονομικό σοβατεπί και σκουπίστηκε πολύ καλά η επιφάνεια, ξεκίνησε η σφράγιση του δαπέδου με το διάφανο εποξειδικό υλικό Sikafloor 169 σε τρεις στρώσεις.

Σφράγιση υγειονομικού σοβατεπί στην επαφή του με όλα τα τοιχία της κουζίνας με πολυουρεθανικό υλικό.

Untitled-9

Σε κοντινό πλάνο η όψη του δαπέδου πριν και μετά τη σφράγιση.

Untitled-10

Untitled-11

Μετά από επτά ημέρες όπου και ωρίμασε το εποξειδικό σύστημα, ο χώρος ήταν έτοιμος προς χρήση.

Back to top