Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ - ΟΔΟΣ ΔΕΡΙΓΝΥ

Η εταιρεία ‘OTE ESTATE Διαχείρησης Ακινήτων’, ανέθεσε στην Technopro.m την στεγανοποίηση του υπογείου ενός παλιού κτιρίου του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Παρότι το κτίριο είχε ανακαινιστεί πλήρως λίγα χρόνια πριν, δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή στην στεγανοποίηση  των τοιχίων του υπογείου με αποτέλεσμα να υπάρχει  εισροή νερού από διάφορα σημεία των τοιχίων.

Η λύση που έδωσε η Technoprom ήταν η αποξήλωση όλων των σοβάδων και η αντιμετώπιση της υγρασίας από την αρνητική πλευρά της πίεσης.

Αφαιρώντας τους σοβάδες λοιπόν αποκαλύψαμε τα τοιχία και διαπιστώσαμε ότι αυτά αποτελούνται από τμήματα σκυροδέματος σχεδόν άοπλου και πλινθοδομής.

Για να γίνει σωστά η στεγανοποίηση αφαιρέθηκε και μια σειρά πλακιδίων από την  επαφή των τοιχίων με τα ενισχυμένα πέδιλα της οικοδομής.

Ανοίχτηκαν όλες οι επαφές των τοιχίων με τις πλινθοδομές, των ασυνεχειών σκυροδέτησης, των φωλιών και βλαβών του σκυροδέματος. Επίσης όλοι οι αρμοί της πλινθοδομής ανοίχτηκαν αφαιρώντας την συνδετική κονία που περιείχαν. Στη συνέχεια ακολούθησε πλύσιμο των επιφανειών με υδροβολή για την αφαίρεση των σαθρών της κονίας, της πέτρας αλλά και του σκυροδέματος.

Όλα τα ανοίγματα γέμισαν με υδροδιογκούμενο κορδόνι και στη συνέχεια πληρώθηκαν με το υλικό χημικής κρυσταλλοποίησης PENETRON.

Οι αρμοί της πλινθοδομής γέμισαν με το υλικό Waterplug της εταιρείας PENETRON, ένα υλικό ταχύπυκτο επισκευαστικό.

Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες του σκυροδέματος και της στοκαρισμένης πλινθοδομής επαλείφτηκαν σε δύο στρώσεις με το υλικό χημικής κρυσταλλοποίησης PENETRON, το μόνο υλικό που μπορεί και δουλεύει από την αρνητική πίεση του νερού.

Τοποθέτηση της σειράς των πλακιδίων που είχε αφαιρεθεί. Οι άστατοι χρωματισμοί του PENETRON είναι έντονοι καθώς αρχίζει να ωριμάζει το υλικό και να αντιδρά σε πιέσεις νερού από την πίσω πλευρά.

Διαπιστώθηκε ότι στο υπόγειο δεν υπήρχε φρεάτιο για αυτό και δημιουργήσαμε μια στεγανή οπή στο δάπεδο με μια αντλία εσωτερικά ώστε να είμαστε ασφαλής σε κάποια ενδεχόμενη συσσώρευση νερού.

Αφού κάναμε εξουδετέρωση του PENETRON μετά από 15 ημέρες από το πέρας της εφαρμογής του, βάφηκαν όλες οι επιφάνειες με πλαστικό λευκό χρώμα.

Τελικές όψεις υπογείου.

Back to top