Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η εταιρεία OTE ESTATE ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ανέθεσε στην Technopro.m  την επισκευή και την μερική ανακαίνιση του κτιρίου του ΟΤΕ στα Βάγια Βοιωτίας.

ote-thiva14

ote-thiva15

Τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ποικίλα. Το πρώτο και πιο σημαντικό θέμα ήταν η στεγανοποίηση της οροφής του υπογείου καθότι παρουσιάστηκαν διαρροές που δημιουργούσαν πρόβλημα στο χώρο της γεννήτριας του υποσταθμού.

ote-thiva1

Η αντιμετώπιση έγινε με συγκόλληση διπλής ασφαλτικής  μεμβράνης με τελείωμα ψηφίδας πάνω στην   οροφή του υπογείου που αποτελεί μέρος της πίσω αυλής.

ote-thiva4

Πάνω από την ασφαλτική μεμβράνη διαστρώθηκε λείο βιομηχανικό δάπεδο με την δημιουργία σκαλοπατιών για την προστασία της μόνωσης και για την καλύτερη βατότητα από τα συνεργεία.

ote-thiva18

Αλλό ένα πρόβλημα ήταν η παλαιότητα των δύο θυρών εισόδων του κτιρίου οι οποίες παρουσίαζαν μεγάλη φθορά και δεν παρείχαν ασφάλεια. Οι θύρες αντικαταστάθηκαν με νέες αλουμινένιες με κλειδαριές ασφαλείας και μηχανισμούς επαναφοράς.

Για πρόσθετη ασφάλεια επιδιορθώσαμε και απανατοποθετήσαμε τα παλιά κάγκελα ασφαλείας.

ote-thiva23

Λόγω της εγκατάλειψης του κτιρίου υπήρχαν μεγάλες φθορές στα τζάμια της κατασκευής, τα οποία αντικαταστάθηκαν και στερεώθηκαν με νέο ειδικό στόκο. Επίσης έγινε επεξεργασία και βαφή όλων των ξύλινων κουφωμάτων.

ote-thiva24

Μέσα στην αυλή του κτιρίου υπήρχε ένας αποθηκευτικός χώρος των συνεργείων του ΟΤΕ ο οποίος παρασίαζε διαρροές λόγω της έλλειψης υγρομόνωσης.

ote-thiva2

Η στεγανοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκόλληση ασφαλτικής μεμβράνης. Επίσης οι δύο κλιματιστικές μονάδες στερεώθηκαν σε ειδικές βάσεις στο τοιχίο της όμορης οικοδομής.

ote-thiva3

Η επισκευή περιλάμβανε επίσης την καθαίρεση όμορης μάντρας από τσιμεντόλιθο και την επισκευή του τοιχίου του οικήματος. Λόγω της εισρροής νερού από τη μάντρα εντός του κτίριου, παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας σε όλη την πλευρά του υπογείου.

ote-thiva6

Με την καθαίρεση της μάντρας αποκαλύφθηκε και όλη η φθορά των επιχρισμάτων.

ote-thiva7

Επίσης στο ίδιο τοιχίο λόγω διαρροών από τη στέγη παρουσιάστηκαν προβλήματα στο πάνω δοκάρι της κατασκευής το οποίο και επισκευάστηκε με αντιδιαβρωτικά επισκευαστικά υλικά.

ote-thiva8

Όλη η πλευρά του τοιχίου αφού ολοκληρώθηκαν τα νέα επιχρίσματα. Το τοιχία χρωματίστηκε με κατάλληλες υγρομονωτικές βαφές.

ote-thiva9

Στη στέγη από κεραμίδια παρουσιάστηκαν αποκολλήσεις των κορφιάδων αλλά και των κεραμιδιών με μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού από πτώση αυτών σε περαστικούς αλλά και εργαζόμενους του ΟΤΕ.

ote-thiva10

Η αντιμετώπιση έγινε με αντικατάσταση και επανατοποθέτηση των σπασμένων κεραμιδιών και κορφιάδων με κατάλληλο συγκολλητικό υλικό.

Τέλος όλες οι όψεις του κτιρίου βάφηκαν με κατάλληλα υγρομονωτικά ακρυλικά υλικά ικανά να αντεπεξέλθουν στην έντονη υγρασία και θερμοκρασία της περιοχής ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πίσω είσοδος κτιρίου.

Πίσω είσοδος κτιρίου.

Μπροστινές όψεις.

Μπροστινές όψεις.

Μπροστινές όψεις.

Μπροστινές όψεις.

Back to top