Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Στο ρετιρέ της οικοδομής αυτής στο Ν. Ηράκλειο, υπήρχε βεράντα με πλακίδια η οποία βρίσκεται πάνω από στεγασμένο χώρο. Η βεράντα αυτή λόγω έλλειψης στεγανοποίησης κάτω από τα πλακίδια, παρουσίαζε διαρροές στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου.

Η αντιμετώπιση που έλαβε χώρα και χωρίς να αφαιρεθεί το πλακάκι και η τσιμεντοκονία, ήταν η διάστρωση ειδικής στεγανής μεμβράνης CERESIT CL69 πάνω στο παλιό πλακίδιο, η οποία έχει το πλεονέκτημα να δέχεται απευθείας πάνω της συγκόλληση νέων πλακιδίων. Έτσι με τη μικρότερη όχληση στο χώρο και στην οικοδομή, διαστρώθηκε η μεμβράνη και τα πλακάκια οπότε και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στεγανοποίησης.

Η μεμβράνη αυτή γυρίζει στο περιμετρικό σοβατεπί, ενώ αγκαλιάζει πολύ εύκολα τις λεπτομέρειες της βεράντας όπως είναι οι υδρορροές και οι διάφορες σωληνώσεις.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η ευκολία εφαρμογής, η ικανότητα συγκόλλησης πλακιδίων απευθείας πάνω της, που απαλλάσσει τον πελάτη από τη διαδικασία αποξηλώσεων και η πλήρης στεγανωτική της δράση. Θα πρέπει πάντως, πριν προβεί κανείς σε αυτή την εφαρμογή, να ελέγξει το στατικό θέμα της εκάστοτε οικοδομής καθώς και τα υψόμετρα κυρίως στα αλουμίνια και τις πόρτες της κατασκευής.

oikodomi-sto-hrakleio3

Back to top