Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε στην Κόρινθο, ανάθεσε στην Technopro.m την κατασκευή δαπέδου στο χώρο κατάψυξης (-400C).

Οι απόπειρες για την κατασκευή του παραπάνω δαπέδου ήταν πολλές αλλά χωρίς επιτυχία. Διαστρώθηκαν δάπεδα από μπετό και από πλακίδια αλλά κάθε φορά που το ψυγείο δινόταν σε λειτουργία οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούσαν τη ρηγμάτωση  του δαπέδου.

Η Technoprom ανέλαβε την κατασκευή του δαπέδου από την αρχή.

Έτσι μετά την αποξήλωση όλων των παλιών επιστρώσεων και της παλιάς πλάκας μπετού, τοποθετήθηκε νέα θερμομόνωση   πάχους 20cm, φίλμ πολυαιθυλενίου για φραγή υδρατμών και δομικό πλέγμα με αποστάτες.

mhtsopoulos1

Έγινε η λήψη των απαραίτητων υψομέτρων εντός του ψυκτικού θαλάμου.

Untitled-35

Για την αποφυγή όχλησης του χώρου και κυρίως για υγειονομικούς λόγους, το μπετό διοχετεύτηκε στο σημείο διάστρωσης με πρέσα δικτύου.

Untitled-36

Ακολούθησε η διάστρωση λείου βιομηχανικού δαπέδου με γαρμπυλομπετό C20/25 εμπλουτισμένο με ίνες πολυπροπυλενίου.

mhtsopoulos2

Το εποξειδικό σύστημα που επιλέχτηκε για τη συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν το Sikafloor Purcem 20 της εταιρείας SIKA, το οποίο έχει άριστη συμπεριφορά στα θερμικά σοκ και πολύ καλές μηχανικές αντοχές. Για τον συγκεκριμένο χώρο το πάχος του δαπέδου ήταν 9mm.

Untitled-37

Η προυπόθεση για την σωστή εφαρμογή του συστήματος είναι το άνοιγμα περιμετρικών αρμών αγκύρωσης του υλικού. Οι αρμοί είναι απαραίτητοι για την αγκύρωση του υλικού και ανοίγονται σε βάθος και πλάτος διπλάσιο του πάχους που θα επιστρωθεί.

Untitled-38

Μετά από μηχανική επεξεργασία της επιφάνειας και απομάκρυνση της σκόνης με απορροφητήρες κενού (4000watt), ξεκινά η διάστρωση του πολυουρεθανικού δαπέδου με ειδικές σπάτουλες.

Η τελική υφή του δαπέδου είναι αντιολισθρότητας R11 για την σωστή λειτουργία του χώρου.

Untitled-39

Την επόμενη ημέρα κατασκευάζουμε το υγειονομικό σοβατεπί με ειδικά διαμορφωμένη σπάτουλα, με το υλικό Sikafloor Purcem 29, περιμετρικά των panel του ψυγείου.

mhtsopoulos6

Στη συνέχεια το υγειονομικό βάφεται με το υλικό Sikafloor Purcem 31 στην ίδια απόχρωση με το δάπεδο και σφραγίζεται, στην επαφή του με το panel, με πολυουρεθανικό υλικό.

Untitled-40

Τέλος τοποθετήθηκαν τα ψυκτικά μηχανήματα και οι μπάρες προστασίας των panel, και ο χώρος δόθηκε προς χρήση με μεγάλη επιτυχία.

mhtsopoulos7

 

Back to top