Αγ. Νεκταρίου 35, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Τ/F: 210 284 2833
K: 6974045447
E: m.zarabouka@technoprom.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΠΕΔΑ

ΑΘΗΝΑ - ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ στη Λ. Αλεξάνδρας έγινε μελέτη για την κατασκευή νέου αμφιθεάτρου σε ένα παλιό οίκημα της Σχολής. Τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν η έντονη ανερχόμενη υγρασία από το υπόστρωμα δίοτι λόγω της παλιάς κατασκευής αυτό αποτελούνταν από ένα απλό γαρμπυλομωσαικό. Στην Technopro.m ανατέθηκε η εύρεση λύσης για την δημιούργια δαπέδου που θα αποτελούσε φράγμα της ανερχόμενης υγρασίας. Τα σημάδια της υγρασίας ήταν πολύ εμφανή πάνω στο γαρμπυλομωσαικό.

Η λύση που προτείναμε ήταν η εφαρμογή ενός συστήματος της εταιρείας POLAT από τη Θεσσαλονίκη που έχει την ιδιότητα της δημιουργίας μόνιμης φραγής υγρασίας.

Το σύστημα περιλάμβανε το αστάρωμα της επιφάνειας, μετά από μηχανική επεξεργασία του γαρμπυλομωσαικού, με ειδικό αστάρι νερού με ταυτόχρονο εγκιβωτισμό υαλοπλέγματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εφαρμογή του δαπέδου με τσιμεντοειδές αυτοεπιπεδούμενο υλικό τριών συστατικών.

Μετά την παρέλευση 7 ημερών όπου το σύστημα ωρίμασε πλήρως τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο και στήθηκε το αμφιθέατρο.

Untitled-25

Στην Technoprom ανατέθηκε και το πρόβλημα των σκαλοπατιών των δύο εισόδων τα οποία παρουσίαζαν μεγάλες φθορές. Έπρεπε να βρεθεί μία λύση η οποία δεν θα παρέκλυνε από το διαχρονικό και παλιό ύφος του κτιρίου.

Έτσι τα σκαλοπάτια και των δύο εισόδων επενδύθηκαν με εποξειδικό ρητινοκονίαμα με έγχρωμη χαλαζιακή άμμο που παρέπεμπε στο ύφος των παλιών εξωτερικών κίονων. Οι κίονες περάστηκαν για την συντήρηση και προστασία τους, αφού καθαρίστηκαν με υδροβολή, με ειδικό υλικό εμποτισμού.

Μπροστινή και κύρια είσοδος αμφιθεάτρου.

esdy7

Πλαινή είσοδος αμφιθεάτρου.

Τελική όψη αμφιθεάτρου.

Τελική όψη αμφιθεάτρου.

Back to top